Televisie

Draagmoeders

Kinderen krijgen, kinderen zien opgroeien. Voor velen is dat vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Voor sommigen is draagmoederschap zelfs de enige weg naar een eigen kind.

Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders én wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje.

In Draagmoeders ontmoeten we Lies en Peter die een kindje dragen voor hun vrienden Elke en Dries. Kimberly, mama van vier kinderen, is voor de vijfde keer zwanger, deze keer voor een homokoppel in Nederland. Schoonzus Joke draagt voor de tweede keer een kindje voor haar schoonbroer en zijn man. Al elf jaar proberen Stephanie en Wesley vruchteloos hun kinderwens te vervullen, tot schoonzus Gwendolina zich als draagmoeder aandient. Na zus An wil zus Kaat nu het tweede kindje dragen voor Greet en Karl.

Draagmoeders is een heftige, ontroerende, indringende, intieme tv-reeks, die een ongeziene inkijk geeft in het moeilijke en kwetsbare parcours van draagmoederschap.

Overzicht tv-projecten van Annemie

Eviva España

Het Hoge Noorden